Lipsanen & Ruso

Lämmintä päälle

Ilmastonmuutosta torjuttaessa on painotettu energiatehokkuuden ja säästämisen merkitystä. Lämmin pukeutuminen on yksi pisara turhan kuluttamisen välttämisen valtameressä.

Kuljin viime viikon pitkästä aikaa Vaarilta perityssä ikivanhassa Kuusisen puvussa. Liituraidat ja TV-suhinakuvio huomattiin ja sain vastata kiitoksin toistuviin kehuihin.

Puvun salaisuus ei ole kuitenkaan kuviossa, vaan kuosissa itsessään. Kangas on nimittäin paksu ja miellyttävän lämmin. Ulkona oli vilpoisaa, enkä tahtonut vilustua.

Tuhdista kankaasta johtuen puku on kuin pukisi luotiliivejä päälleen. Se on kuin haarniska, ei hulmua tuulessa tai väreile kävellessä. Vaikutelma on väkisinkin ryhdikäs, vaikka mies olisikin kuin keitetty makaroni.

Näin löin kaksi kärpästä yhdellä iskulla: nöyryytin kylmää säätä ja olin edustava byroolla. Kaikkien pitäisi vaihtaa heppoisat hulmukankaat kunnon peltikankaisiin: lämmintä päälle ja keskuslämmitys pienemmälle!

…ja maailma pelastuu.

Keskustelu

Yhteensä 3 kommenttia ja/tai paluuviitettä kirjoitukseen “Lämmintä päälle”

  1. Niko Lipsanen 5.2.2007 klo 20:27:

    Oletko saanut muut suostuteltua byroon sisälämpötilan laskemiseen, jotta ekologinen hyöty lämpimästä pukeutumisesta tulisi hyödynnettyä?

    Toki vahvan ja kestävän puvun käyttäminen on materiaalitehokkuuden lisäämistä ja ympäristöhyöty jo sinänsä.

  2. e.e.maa 5.2.2007 klo 22:47:

    Kommenttina Ruson vaatimukseen:
    “Kaikkien pitäisi vaihtaa heppoisat hulmukankaat kunnon peltikankaisiin”

    Paitsi naisten, joiden toivon edelleenkin leijuvan sirojen korkokenkiensä varassa, sopivan lyhyisiin hameisiin ja naisellisiin yläosiin verhoiltuina.

    Mitä järkeä on muuten koko maailman pelastumisessa?

  3. ruso 6.2.2007 klo 9:43:

    Niko: “Oletko saanut muut suostuteltua byroon sisälämpötilan laskemiseen, jotta ekologinen hyöty lämpimästä pukeutumisesta tulisi hyödynnettyä?”

    En vielä.