Lipsanen & Ruso

YLE

YLEn olisi aika herätä tähän päivään. Lupamaksujen maksaneiden määrä laskee. Digipelleily on lisännyt painetta.

Jungner ehdottaa YLElle maksukanavien asiakastietojärjestelmiin pääsyä. Näin vapaamatkustajat saataisiin ruotuun. Ministeri Linden on jo ehtinyt muistuttaa asiakastietojen luottamuksellisuudesta.

Miksi YLE ei voi toimia maksukanavien tyylillä. Jos haluat kanavan, niin maksat. Jos et halua kanavaa, niin et maksa. En käsitä.

Riippumattomuuspuheet eivät vakuuta. Riippumaton tiedonvälitys on nimenomaan sitä, että toimijoita on mahdollisimman monta ja kuluttajat päättävät voittajat.

Enkä epäile ollenkaan, etteikö YLE pärjäisi. Puoliyhdeksän uutiset on taottu suomalaisten alitajuntaan luotettavimpana totuudentorvena.

Keskustelu

Yhteensä 3 kommenttia ja/tai paluuviitettä kirjoitukseen “YLE”

  1. Nina Suomalainen 1.12.2007 klo 1:26:

    Minusta Ylen budjetti pitäisi tulla valtiolta, mutta sitä olisi kyllä streamlainattava. Monet Ylen radiokanavat ovat ihan ok, uutisia ja ajankohtaisohjelmia. Varsinkaan kun ajankohtaisia asioita ei muilta radiokanavilta tule. Julkisen palvelun kanavalla on rooli, mutta ei nykyisessä laajuudessa. Ymmärrän hyvin Yle Extra tvkanavan lopettamisen. Haluatko katsoa nauhoitettua muurahaispesän kuhinaa tai kettujen kotoisaa yhdessäoloa minuutin pätkänä?

    Ylen hallintoneuvoston asema ei ole kadehdittava. He eivät voi päättää eikä vaikuttaa tulovirtaan vaan vain menoihin ja ohjelmalinjoihin.

  2. ruso 1.12.2007 klo 3:07:

    Mutta entäs jos kanavat toimisivat markkinaehtoisesti ja YLEläisen sisällön tuotanto kilpailutettaisiin? Tai annettaisiin tukea kanaville ja vastineeksi vaaditaan YLE-kamaa. Siis perinteinen YLE-sisältö ei välttämättä tarvitse omia kanavia…

  3. Tuomo 3.12.2007 klo 23:58:

    Ylen rahoitusta olisi kyllä aika muuttaa – sisällyttää se joko tuloverotuksen pariin tai hoitaa se Ruson ehdottamalla tavalla markkinaehtoisesti. En ole aina oikein ymmärtänyt, miksi valtiollisen tv-kanavan rahoitus pitää kerätä erikseen tv-maksuilla kun sen voisi sellaisenaan lisätä valtion budjettiin.