Lipsanen & Ruso

Ystävällisyyden ilmapiiri

Istuin lauantaina raitiovaunussa ja havahduin kuljettajan agressiiviseen varoitusmerkin käyttöön. Ääni raastoi korvia jonkin tovin, mutta kuljettaja ei tehnyt elettäkään hidastaakseen. Kävi ilmi, että seniorikansalainen ylittää katua punaisilla.

Ilmoitin kuljettajalle odottavani kaupungin univormussa palvelevalta kunnioittavampaa käytöstä vanhempia veronmaksajia kohtaan. Kuljettaja alkoi rähistä, ettei kunnioita ketään punaisia päin kävelijöitä, ikään katsomatta. Menin sanattomaksi.

Sanoo laki mitä tahansa, punaiset valot eivät tässä ole olennaista.

Ratkaisevia ovat arjen eleet, jotka tekevät ympäristöstä joko miellyttävän tai täysin sietämättömän. Arjen eleet ovat lain ulottumattomissa.

Ystävällisyyttä ei voi lailla säätää.

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.