Lipsanen & Ruso

Turhat kokoukset

Jos mielii saada jotain aikaiseksi, niin tavoitteidensa kannalta keskeisiä tahoja ei kannata sivuuttaa. Tarvitaan yhteistoimintaa – siis myös kokouksia.

Kokoukset tulee onnistuakseen valmistella huolellisesti. Asialista kannattaa rajata tarkoin ja esitykset harkita perinpohjaisesti. Taitava puheenjohtaja johtaa kokousta tehokkaasti ja aktiiviset kokousedustajat ovat perehtyneet taustoihin. Näin saatetaan kyetä päätöksiin – siis edistää käsillä olevia asioita.

Epäonnistuneet kokoukset ovat huonosti valmisteltuja jaarittelutilaisuuksia, joissa lähinnä todetaan aikaisempi käsittely ja sovitaan seuraava rupattelutuokio. Yhteydenpidosta, kokouksista ja kokousedustajien asemasta on tällöin tullut itsetarkoitus, eivätkä itse asiat edisty.

Tietenkin myös pelkkä yhteydenpito voi olla tärkeää, eikä aina ole asialistaa. Yhteydenpitoon ei tarvita kuitenkaan turhia kokouksia, vaan aina voi tavata myös lounaan, oluen tai kahvittelun merkeissä.

On turhauttavaa jauhaa tyhjää samalla, kun tietää tärkeämpääkin olevan tehtävissä. Viran puolesta kokoustelusta saa tietenkin palkan, mutta veronmaksajat (julkisella sektorilla) ja osakkeenomistajat (yksityisellä sektorilla) eivät riemusta kilju.

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.