Lipsanen & Ruso

Netti bussiin

Bussi Haagassa
Bussimatkailua Helsingissä / Niko Lipsanen 27.7.2006

HKL aikoo varustaa busseja langattomilla nettiyhteyksillä. Helsingin Sanomien keskustelupalstalla useimmat tuntuvat pitävän hanketta turhana ja ovat sitä mieltä, että rahoille olisi parempaakin käyttöä. Toisenlaisiakin mielipiteitä tosin löytyy. Nimimerkki Inssi kirjoittaa:

Tärkein autonkäytön syy minulle on ajansäästö. Mutta jos sitten voin istua bussissa ja hoitaa rästimeilisessiot ja muut vastaavat hommat siinä, säästän selvää aikaa. Tuossa on jo jotain, mitä ei omaan autoon saa.

Tuossa se asian ydin onkin. Tärkeintä on, että joukkoliikenne pystyy kilpailemaan yksityisautoilun kanssa. Kovin suurta kustannustahan palvelun tarjoamisesta ei synny, koska järjestelmään tarvittavat investoinnit joudutaan kuitenkin tekemään turvakameroiden ja gps-laitteiden takia. Ja onpahan matkustajillekin vaihtoehtoista tekemistä Satasen selailulle.

Lisää joukkoliikenteen personoinnista ja siitä, kuinka ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa kuullaan viikon päästä lauantaina Vanhalla ylioppilastalolla järjestettävässä Megapolis 2021 -tapahtumassa: päivällä neljä seminaaria ja illalla klubi. Tilaisuudessa on myös lapsiparkki, joten edes mukulat eivät käy tekosyystä jäädä kotiin. Osallistu kilpailuun ja voita liput iltaklubille.

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.