Lipsanen & Ruso

Kättä pidempää?

Nato-kina jatkuu.

Samalla Putinin mukaan EU:n olisi tullut konsultoida Moskovaa Bulgarian ja Romanian EU-jäsenyyksien yhteydessä. Moskovan kiinnostus toisten hallintojen itsenäisiin ratkaisuihin ei ole mitään uutta. Kotimaisissa kuvioissa on esimerkiksi jo vanhana tapana, että Venäjän suurlähettiläs Helsingissä osoittaa erityistä tyytyväisyyttä kiitellen Suomen sotilaallista liittoutumattomuutta Nato-väittelyiden yhteydessä.

Moskovan viesti kääntyy tietenkin itseään vastaan. Mitkä ovat ne intressit, joihin Suomen Nato-jäsenyys olisi kapuloina rattaissa? Vilpitön usko hyvinä jatkuviin naapurisuhteisiin saa aina särön, kun Moskovan juoksupoika avaa suunsa. Suomen Nato-jäsenyydenhän tulisi olla Moskovalle yhdentekevää, jos kaikki on kerran kunnossa.

Lopputukoksena vettä myllyyn saavat juuri ne, jotka kannattavat jäsenyyttä toivoen kättä pidempää Venäjää vastaan.

Tilanne huvittaa. Nato-jäsenyydestähän voi keskustella täysin mielekkäästi vailla viittauksia Venäjään.

ks myös:
http://www.domnik.net/blogi/index.php/2006/01/nato-osa-ii/
http://www.domnik.net/blogi/index.php/2006/05/nato-vaittely/

Keskustelu

Yksi kommentti tai paluuviite kirjoitukseen “Kättä pidempää?”

  1. Pekka Eskimo 29.11.2006 klo 1:02:

    Minä lykkään asepalvelusta siinä toivossa, että Suomi liittyy ennenkuin täytän 26. Ei taida aika riittää.