Lipsanen & Ruso

Ilmainen neuvo tovereille

Aaterajat eivät vastaa puoluerajoja. Ei siis ole niin, että yksi puolue alkaa siitä, mihin toinen päättyy. Aatteet leikkaavat toisiaan yli puoluerajojen.

Siksi puoluevalinta ei ole helppo. Yhdellä yhteiskunnallisella ajatuskokonaisuudella voi löytää monta aatteellista kotia, varsinkin Kokdem-Suomessa.

Puoluevalinta on jossain määrin kodikkuuskysymys. Mikäli punaliput, ruusut ja työväen laulut innostavat enemmän kuin leijona, ruiskukka ja kansallisseurat, niin täytyy liittyä demareihin mieluummin kuin Kokoomukseen.

Kodikkuus saattaa riippua esimerkiksi sukuhistoriasta. Myös konteksti ratkaisee. Vierastan Kokoomuksen englannin kielistä “National Coalition” nimeä.

Tuomioja ehdotti demareille symbolien karsimista. Ilmeen uudistus saattaa olla paikallaan. Suhtautuuko nykypolvesta kukaan vakavasti vakavailmeisiin vappumarsseihin punalippujen liehuessa? Puolueen historiaakaan ei kannata kuitenkaan unohtaa. Viesti on väkevämpi, kun se kumpuaa sukupolvien takaa.

Niin tai näin, symbolit ovat näpertelyä. Tyyli ratkaisee. Viime eduskuntavaalien kaltaisella vastustajien demonisoimisella ei voita mitään. Kannattaa keskittyä oman agendansa perustelemiseen.

Se on ihan sama tehdäänkö se punaisten tai pinkkien symbolien alla.

Keskustelu

Yhteensä 2 kommenttia ja/tai paluuviitettä kirjoitukseen “Ilmainen neuvo tovereille”

  1. t 6.10.2007 klo 6:45:

    Missäs tällainen kokdem-Suomi sijaitsee? Vai onko Kokoomus nykyään sosialistinen liike? Mielenkiintoista.

  2. ruso 6.10.2007 klo 7:53:

    Vaikkapa amerikkalaisesta näkökulmasta ollaan kommunisteja kaikki ja ollaanhan täällä verrattain yksimielistä porukkaa.