Lipsanen & Ruso

Suomi, Nato ja Venäjä

Natosta voi vallan mainiosti keskustella ilman viittauksia Venäjään. Jos kuitenkin uskomme Häkämiestä ja katsomme suurimmaksi turvallisuushaasteeksemme Venäjän 3 kertaa toistettuna, niin kai Venäjäänkin voi muutaman sanan uhrata taitettaessa peistä Natosta. Niinpä Venäjä esiintyy sekä UPI:n että UM:n Nato-raporteissa. Ensimmäisen mukaan Suomen jäsenyys ärsyttäisi Venäjää, toisen mukaan ei välttämättä.

Kuten sanottu, mielekäs Nato-keskustelu ei viittauksia Venäjään tarvitse. Kärjistäen, Venäjä on suorastaan turha koko keskustelussa.

Nimittäin jos on niin, ettei Nato-jäsenyys liikuta Venäjää, niin sittenhän meidän ei itsestään selvästi tarvitse ottaa Venäjää huomioon. Jos on puolestaan niin, että Venäjää ottaa jäsenyys länsimaisten demokratioiden yhteistyössä kaaliin, niin meidän ei suorastaan pidä ottaa Venäjää huomioon, vaan liittyä heti.

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.