Lipsanen & Ruso

21-21-18

Taas kerran on uutisoitu kolmen suurimman puolueen voimasuhteista. Kanerva-kohu on kuulemma vaikuttanut hänen puolueensa suosioon alavireisesti, vaikka Kokoomus kärjessä onkin.

Turhanpäiväistä. Lukemat ovat olleet noin 20-20-20 niin kauan kuin muistan, ellei Kokoomuksen taannoista notkahdusta oteta huomioon. Jos tilanteesta on aivan pakko uutisoida, niin todettakoon tilanteen pysyneen samana. Kolme suurta porskuttavat omassa liigassaan.

Touhusta leipänsä saavat tilastonikkarit tarjoavat tekosyvällisiä näkemyksiään trendeistä ja nauraa röhöttävät päälle, kun rahantuloa ei voi estää. Kaikkea tätä kutsutaan ”tutkimukseksi”, joka kuulostaa yliopistolaisten korvissa lähinnä rienaukselta.

Viime aikoina Kepu ja Kok ovat vuorotelleet kärkipaikalla, demarit pitävät kolmatta sijaa. Pronssi ei tietenkään demareille kelpaa ja huomiota haetaan muun muassa puheenjohtajakilvalla.

Keskikastiin putoavat, jos retoriikka otetaan Tuomiojan paletista. Hän julistaa kampanjasivuillaan: ”Sosialidemokraatit ovat rakentaneet Suomesta erään maailman tasa-arvoisimmista ja oikeudenmukaisimmista yhteiskunnista.”

Kaikki hyvä on näin omittu puolueen nimiin, muitahan asiaan vaikuttaneita ei löydy. Taitavat tulla loukanneeksi myös niitä hyvinvointiyhteiskunnan nimiin vannovia, joita SDP ei kuitenkaan sytytä.

Tuomiojan mainitsemina uhkakuvina ovat tietenkin markkinavoimat ja oikeiston vyörytys. Hän tarjoutuu muutosvoiman veturiksi. Uusliberalismiakin muistetaan syyttää.

Jotenkin älykkönä tunnetulta Tuomiojalta odottaisi enemmän.

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.