Lipsanen & Ruso

Massakulutus ja antroposeeni

Ympäristöjärjestö Dodo ry järjestää tänään ja huomenna pari tapahtumaa, joissa pohditaan kuluttamista ja ihmisen vaikutusta Maapallolla.

Tänään keskiviikkona klo 18–20.30 keskustellaan massakulutuksesta otsikolla “Weapons of Mass Consumption”. Englanninkielisestä otsikosta huolimatta tilaisuus on suomenkielinen. Keskustelemassa ovat työministeri Tarja Cronberg, yritysvastuukonsultti Jouko Kuisma, markkinoinnin professori Johanna Moisander, Olivia-lehden päätoimittaja Niina Leino ja Finnwatch-tietotoimiston koordinaattori Eeva Simola.

Tilaisuudessa esitellään myös erilaisia kuluttajavälineitä, kuten Dodon lanseeraamaa Tuotewikiä. Weapons of Mass Consumption pidetään Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan tiloissa (Pohjoinen Rautatiekatu 21 B 3. kerros, Helsinki) ja Dodo järjestää sen yhteistyössä Sustainable Business Clubin kanssa.

Huomenna torstaina klo 16–18 vuorossa on Dodon englanninkielisen keskustelupiirin järjestämä keskustelutilaisuus “The Anthropocene – Have we started a new geological Age?” Eli onko ihminen muokannut maailmaa jo niin paljon, että voimme katsoa uuden geologisen ajan, antroposeenin eli ihmiskauden, alkaneeksi? Mukana keskustelemassa on professori Hannu Salmi.

Anthropocene-keskustelu järjestetään Mannerheim-salissa Uudella ylioppilastalolla (Mannerheimintie 5A, 5, krs, Helsinki). Tarkemmat yksityiskohdat tapahtumasta löytyvät Environmental Discussion –keskustelupiirin kotisivuilta.

Itse aion mennä paikalle molempiin tapahtumiin.

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.