Lipsanen & Ruso

Lisää valtioita Länsi-Eurooppaan

Venäjän Dima Bilan voitti Euroviisut, joten kilpailut pidettäneen ensi vuonna Moskovassa. Sitä idempänä ne eivät kai ole vielä olleetkaan. Itse asiassa tämänvuotinen Belgrad oli läntisin viisukaupunki sitten Kööpenhaminan vuonna 2001.

Näyttää siltä, että Euroviisuista on tullut Itä-Euroopan maiden kisa. Tämä johtuu tietysti maittain tapahtuvasta äänestyksestä. Itä-Euroopassa on paljon maita, ja joka vuosi saadaan kisoihin vielä yksi tai kaksi uuttakin. Nämä maat sitten äänestävät toisiaan, mikä on ihan ymmärrettävää. Yhteiset piirteet kulttuuritaustassa vaikuttavat varmasti myös musiikkimakuun.

Ongelma ratkeaa sillä, että perustetaan Länsi-Eurooppaan lisää valtioita. Kandidaatteja kyllä löytyisi. Aloitetaan vaikka Baskimaasta, Kataloniasta, Skotlannista ja Korsikasta. Belgian hajoaminenkin synnyttäisi yhden valtion lisää (paitsi jos Vallonia liittyisikin Ranskaan). Pohjois-Italiakin on tainnut jossain vaiheessa haaveilla omasta valtiostaan, mutta sillä ei ole niin väliä, kun eivät kuitenkaan osallistuisi viisuihin.

Suomi voisi osallistua maatalkoisiin antamalla Ahvenanmaalle itsenäisyyden ihan riippumatta siitä haluavatko ahvenanmaalaiset sitä itse vai eivät. Lapistakin voisi tehdä oman valtionsa, ja miksei Kainuustakin, kun ovat saaneet jo itsehallintoakin kokeilla.

Kun saadaan uusien maiden syntyminen käyntiin, niin eiköhän uusia halukkaita alkaisi ilmestyä. Färsaaret, Bretagne, Gibraltar, Oksitania, Wales, Skoone… Kyllähän noita riittää. Kaikki voisivat sitten liittyä Euroopan unioniin. Oman maan ylläpitäminen olisi vain sellainen pieni muodollisuus, jolla parannettaisiin Länsi-Euroopan maiden mahdollisuuksia Eurovision laulukilpailuissa.

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.