Lipsanen & Ruso

Urheilua ei-kenenkään-maalla

Pääministerin mukaan urheilua ja politiikkaa ei pidä sekoittaa. Argumentoin aiemmin, että silloin poliitikon tulisi välttää edustusroolia olympialaisissa. Asian voi nähdä toisinkin – pääministerin tavalla.

Kuuluisan anekdootin mukaan I Maailmansodan taistelijat molemmin puolin jättivät hetkeksi vihollisuudet pelatakseen jalkapalloa ei-kenenkään-maalla. Sen, minkä politiikka oli erottanut, urheilu oli yhdistänyt. Tärkeintä oli itse peli, jalkapallo. Politiikalla ei roolia ollut. Myöhemmin päällystö kielsi touhun.

Samaan tapaan osallistumisen olympialaisten avajaisiin ei tarvitse merkitä, että hyväksyy isäntämaan politiikan. Se merkitsee, että jätetään hetkeksi erimielisyydet sivuun ja pidetään lystiä yhdessä.

Keskustelu

Yksi kommentti tai paluuviite kirjoitukseen “Urheilua ei-kenenkään-maalla”

  1. Veli-Matti Partanen 6.5.2008 klo 19:09:

    Pekingin olympialaisten tapauksessa tuo sama ajattelu ei mielestäni päde. Olennaista asiassa on se, että kisat annettiin Kiinalle, koska odotettiin, että Kiina parantaisi ihmisoikeuspolitiikkaansa.

    Nyt jos Vanhanen ja muut valtionpäämiehet menevät avajaisiin pitämään lystiä yhdessä he jättävät huomiotta sen, että asiat ovat monessa suhteessa menneet huonompaan päin.

    Mikäänhän ei tietenkään estä sitä, että avajaisten ja kisojen aikana otetaan rohkeasti kantaa siihen, että Kiinan pitäisi tehdä enemmän töitä taatakseen kansalaisilleen oikeudenmukaisen kohtelun ja lopettaakseen toisinajattelijoiden vainoamisen. Jotenkin en vain usko pääministerin tekevän mitään näin rohkeaa.