Lipsanen & Ruso

Edistykselliset keskustanaiset

Edistykselliset keskustanaiset
Kuvakaappaus Edistykselliset keskustanaiset ry:n blogista

Edistykselliset keskustanaiset olivat kuulemma esittäneet puoluekokousaloitteessa, että kuohuviinin verotusta pitäisi laskea. Mutta mikä on tämä naisjoukko, joka itse nimittää itseään edistykselliseksi?

Googlella löytyy kyseisen porukan blogi. Muistan käyneeni siellä joskus aikaisemminkin, mutta luulin silloin sen olevan samanlainen parodia kuin Erinlaisen Tulevaisuuden Nuoret -yhdistys, josta Kukka-Maria kertoo erinlaisissa päiväkirjoissaan. Mutta ei Edistyksellisille keskustanaisille muutakaan kotisivua tunnu löytyvän, joten kai tuo sitten on aito.

Blogi sijaitsee blogspot-ilmaispalvelussa. Siinä on käytössä yksi kyseisen palvelun vakioteemoista, jossa on tummalla taustalla erivärisiä palloja. Kirjoitukset on kirjoitettu eri värisin tekstein, vieläpä tekstin väriä kesken merkintöjen muuttaen. Kirjoittajat esiintyvät pelkillä etunimillään. Päällisin puolin tekele vaikuttaa siis melko perinteiseltä teinityttöblogilta. Onkohan kirjoittajilla varmasti jo tarpeeksi ikää sen kuohuviinin siemailuun?

Blogin sisältö on yhtä vakuuttava kuin ulkoasukin. Uusin merkintä on viime syyskuulta, ja siinä puuhataan jonkinlaista kalliiden kenkien pelastusoperaatiota mukulakivikatuja vastaan. Sitä edeltävä juttu käsittelee Madonnaa. Hieman pidemmältä löytyy myös latteata feminismiä, jossa siinäkään ei päästä ilmiselvimpiä kliseitä pidemmälle.

Kertokaa minulle, että tämä on vain jonkun kaveriporukan pila. Tytöt ovat olleet siiderillä ja saaneet idean perustaa oman keskustayhdistyksen. Sen kunniaksi on korkattu kuohuviinit, ja yhdistyksen nimeksi on yksimielisesti valittu Edistykselliset keskustanaiset ry. Sen jälkeen ovat sitten miettineet, kuinka älyttömäksi homman voi vetää, että se vielä otetaan tosissaan. Blogin ulkoasu ja kuohuviinialoite ovat varmaankin syntyneet juuri tällä tavoin. Mahtaa heillä olla siideri-illoissaan hauskaa, kun ovat näinkin pitkälle saaneet homman toimimaan.

Toinen vaihtoehto tietysti on, että kyseessä on vakavissaan perustettu poliittinen järjestö, jonka jäsenet oikeasti pitävät itseään edistyksellisinä. Mutta eihän se voi olla totta, eihän… ?

Keskustelu

Yksi kommentti tai paluuviite kirjoitukseen “Edistykselliset keskustanaiset”

  1. Paluuviite: Blogispotti.fi (16.6.2008 0:18)