Lipsanen & Ruso

Pelkkä selkeys ei riitä

Urpilainen kehuu “katsotaan seuraavissa vaaleissa”-linjaansa Naton suhteen selkeäksi. Väriin katsomatta poliitikkojen tapoihin kuuluu värittää omat näkemykset selkeiksi ja leimata vastustajien näkemykset epäselviksi tai hämäriksi.

Miksi olla turhan vaatimaton? Kyllähän suomen kielestä adjektiiveja omakehulle löytyy.

Omaa talouspolitiikkaa kannattaa kehua fantastiseksi, sillä sitähän talousspekulaatiot ovat. Puolustuspolitiikka on tietenkin räjähtävää siinä, missä vastustajan vastaava on suutaripolitiikkaa. Ympäristöpolitiikka on jo vakiintunut ystävälliseksi kaikkien kielenkäytössä. Sosiaalipolitiikan tulee olla reilua ja terveyspolitiikan tietenkin terveellistä. Ulkosuhteiden hoidon on kliinisesti toivottu olevan asiantuntevaa, mutta kavereiden kanssa välien tulee olla lämpimät, mieluummin jopa hillittömät tai rakastavat. Hoidettakoon sisäasiat tylsän turvallisesti. Koulutuspolitiikan tulee itsestäänselvästi olla opettavaista.

Ja kun poliitikko kehuu omaa linjaansa oikein tosissaan, niin politiikan varsinainen sisältö on jokseenkin yhdentekevää. Eräänlaista selkeyttä sekin.

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.