Lipsanen & Ruso

Ääneni saa Juho Romakkaniemi

Juho Romakkaniemi

Tämä kirjoitus on lähinnä mainos, mutta ei maksettu tai edes pyydetty sellainen. Kerron tässä lyhyesti, miksi olen päätynyt äänestämään näissä kunnallisvaaleissa Juho Romakkaniemeä (557, Kokoomus, Helsinki).

Aina kun vaalit lähestyvät, alan tutkia ehdokkaita läpi. Tutut jo suunnilleen tiedänkin, mutta yritän myös ennakkoluulottomasta katsastaa läpi uusia, itselleni vielä tuntemattomia kasvoja. Tälläkin kertaa olen harkinnut monen eri ehdokkaan väliltä. Päädyin kuitenkin kannattamaan Juhoa, jonka tukitiimissä olin jo edellisissä kunnallisvaaleissa neljä vuotta sitten. Tämä onkin ensimmäinen kerta, kun kannatan samaa ehdokasta toisen kerran (jos ei lasketa mukaan ylioppilaskuntavaaleja, joissa äänestin useimmiten itseäni).

Juho arvostaa ihmisten vapautta, painottaa ympäristökysymyksiä ja ymmärtää, ettei raha kasva puussa. Siinä ovatkin tiivistettynä ne asiat, joita edustajaltani valtuustossa odotan. Kaikesta en ole hänen kanssaan samaa mieltä, mutta sitä ei ehdokkaalta voi odottaakaan (tai sitten on asetuttava itse ehdolle; sitäkin on tullut kokeiltua). Useimmista keskeisistä kysymyksistä olen hänen kanssaan samaa mieltä, ja sainkin hänet ehdokaslistan kärkipäähän useammalla eri vaalikoneella.

Juholla on paitsi oikeita mielipiteitä, myös kykyä ja tahtoa ajaa niitä. Hän on ollut vaikuttamassa politiikassa monessa eri paikassa; tällä hetkellä valtiovarainministeri Jyrki Kataisen erityisavustajana.

Lue lisää Juho Romakkaniemen vaalisivuilta.

Valintani oli kuitenkin tiukka. Muita ehdokkaita, joita harkitsin, olivat Anita Kuitunen, Kristiina Kokko ja Iivi Anna Masso. Viime eduskuntavaaleissa kannatin Hannele Luukkaista, joka ei ole lainkaan hassumpi ehdokas näissäkään vaaleissa. Kunnallisvaaleissa perusteet valita ehdokas ovat kuitenkin vähän erilaiset kuin eduskuntavaaleissa, joten tällä kertaa hän ei ääntäni saa.

[Edellisessä kappaleessa oli aiemmin linkit siinä mainittujen ehdokkaiden kotisivuille, mutta koska ne olivat lähes kaikki lakanneet toimimasta, on ne poistettu kesäkuussa 2020.]

Valokuvan olen härskisti kopioinut Juhon vaalisivuilta. Valokuvaajan nimi ei ole tiedossani.

Keskustelu

Yhteensä 2 kommenttia ja/tai paluuviitettä kirjoitukseen “Ääneni saa Juho Romakkaniemi”

  1. Niko Lipsanen 19.10.2008 klo 3:28:

    En tosin tiedä, onko kannatukseni kenellekään ehdokkaalle kovinkaan eduksi. Ainoa kerta, kun ehdokkaani on valtiollisissa vaaleissa mennyt läpi, oli presidentinvaalien toisella kierroksella vuonna 2000, jolloin piti valita kahdesta pahasta pienempi (ja näin jälkikäteen pidän valintaani epäonnistuneena). Sitä edeltävän vuoden eduskuntavaaleissa kannattamani ehdokas meni läpi, mutta olin vaalien aikaan sen verran syrjäisessä maailmankolkassa, että hakeutuminen lähimmälle ennakkoäänestyspaikalle olisi vaatinut liikaa aikaa, vaivaa ja rahaa. Ja viime eurovaaleissa tukemani ehdokas ei mennyt läpi vaaleissa, mutta pääsi sinne jälkikäteen.

    Tällä kertaa näyttää kuitenkin siltä, että Juholla on varsin hyvät mahdollisuudet tulla valituksi. Enkä usko myöskään, että joutuisin myöhemmin katumaan äänestyspäätöstäni.

  2. Niko Lipsanen 27.10.2008 klo 13:53:

    Läpi meni. Onnittelut Juholle!