Lipsanen & Ruso

Ääni demokratialle

Mielipiteen vapaus on suurta juhlaa!

Muutamassa minuutissa Helsingin kaduilla vastaan kävelee Hare Krishna -liike, Greenpeace ja Jehovan todistajat. Kulman takaa paljastuu eurovaalipropaganda.

Eurooppalaisen suomen vaalibussi ja puolueiden vaalitelttoja: ainakin Vihreiden, Keskustan, Demareiden ja Kokoomuksen. Joku huutaa Suomea irti EU:sta.

Ehdokkaat ja tukitiimiläiset ovat vallanneet kadut. Vaalimainoksia, rintanappeja ja muuta krääsää. Huomisen tuloksissa näkynee myös, että Ukkoja näyttää olevan joka kadun kulmassa.

Huomenna on vaalipäivä. Ääni vaaleissa, kenelle tahansa, on ääni demokratialle. Eläköön demokratia!

Keskustelu

Yhteensä 6 kommenttia ja/tai paluuviitettä kirjoitukseen “Ääni demokratialle”

 1. Asko 8.6.2009 klo 17:27:

  Mielipiteen vapaus? Me aikuiset ihmiset saamme valita itsellemme holhoojan, joka päättää puolestamme asioistamme. Jos emme löydä määrätystä joukosta ehdokasta, joka voisi parhaiten holhota meitä, niin olematon valtamme loppuu siihen.

  Minulla on kaksi pientä lasta ja odotan koska isyyteeni ei enää luoteta, vaan lapset otetaan puolueen hoivaan. Sitä pitää kyllä odotella, sillä olen tällä hetkellä puolueelle oivallinen resurssi, joka hoitaa puolueelle lisää potentiaalisia kannattajia, sillä vaihtoehtojakaan ei ole.

  Eläköön demokratia! Vaikka sitten pelkkänä kielikuvana.

 2. ruso 8.6.2009 klo 19:17:

  Tai sitten voit perustaa oman puolueesi…

 3. Asko 9.6.2009 klo 13:38:

  Kuten viimeisimpänä esimerkkinä tiedämme Briannian parlamentista, niin jopa paikalliset demarit ovat sortuneet korruptioon. No, britithän ovatkin kieroja, eikä sellaista voisi sattua missään muualla. Ei ainakaan Suomen eduskunnassa.

  Mutta on silti mahdollista, että ihmisluonto ei kestä valtaa korruptoitumatta. On kuitenkin tieteellisesti selvitetty ihmisten käyttävän muiden rahoja aivan eri tavalla, kuin omiansa. Ja on myöskin todistettu että vallanhaluiset ihmiset ovat erilaisia muiden ihmisten kanssa.

  Minä en halua hallita ketään, enkä halua pakottaa muita toimimaan jollakin tavalla. Minä uskon vapaaehtoisuuteen ja ihmisten omaan tahtoon. Kaikki asiat voidaan hoitaa yksilötasolla sopimuksin, eikä tarvita johtajia. Tavoitteeseen ei päästä demokratian keinoin, sillä demokratia on pakottamista ja väkivaltaa. Jos perustan puolueen, niin tiedän korruptoituvani jne…

 4. Niko Lipsanen 9.6.2009 klo 15:19:

  Kuinka niin “jopa paikalliset demarit”? Ovatko demarit mielestäsi jotenkin muita vähemmän alttiita tuollaiseen?

 5. Asko 11.6.2009 klo 0:45:

  Yritin juurikin sanoa, että ihmisten välillä ei ole juuri eroja moraalissa, kunhan ihminen saa kylliksi valtaa.

  Demarit ovat mielikuvallisesti puhtoisia, kun edustavat muiden demarien mukaan työläisiä ja köyhiä, joten korruptioon ei ole niin hyviä mahdollisuuksia, kuin esimerkiksi kokoomuslaisilla, jotka ovat korporatismin juoksupoikia ja edistyksellisen kansan vihollisia.

 6. ruso 11.6.2009 klo 8:15:

  juuri tuon heikon moraalin vuoksi tarvitaan demokraattista järjestelmää, joka yltiöpäistä vallanhimoa hiukan kahlitsee.