Lipsanen & Ruso

Eduskuntavaalit toukokuulle

Ensi vuonna eduskuntavaalit pidetään maaliskuun sijaan 17. huhtikuuta. Uudistus on erinomainen.

Jokseenkin pystyyn kuolleelle demokratiallemme kaikki tavat nostattaa vaalihumua ovat tervetulleita. Epäilemättä vaalityötä on nastempaa tehdä huhtikuussa kuin maaliskuussa: näpit eivät jäädy läpysköjä jaellessa ja ehkä joku ohikulkija pysähtyy vaihtamaan poliittisia ajatuksiakin. Vaalivoittoja voi sitten juhlia ja vaalitappioita niellä vappukarnevaaleissa.

Toukokuu olisi kuitenkin ihanteellinen. Viimeistään vapun jälkeen Suomi herää talvihorroksestaan. Terassit täyttyvät ja kuohuvia tyhjennellään. Ihmiset ovat myönteisimmillään ja hymyjä vaihdellaan säästelemättä. Joukkoon mahtuu hyvin poliittista hulabaloota.

Kesäkuussa suvivirsien jälkeen ajatellaan puolestaan jo lomia. Mökille ei politiikka mahdu. Iltapäivälehdistäkin luetaan vain juttuja juhannusheilan iskemisestä. Menköön siis 2011 vaalit huhtikuussa, mutta pidettäköön 2015 vaalit vasta toukokuussa.

Keskustelu

Yksi kommentti tai paluuviite kirjoitukseen “Eduskuntavaalit toukokuulle”

  1. H-R Laurén 10.3.2010 klo 18:56:

    Täs on nyt selvästi rusottajalla oma lehmä ojassa.. Kannatetaan siitä huolimatta ja oikeastaan juuri siksi. x