Lipsanen & Ruso

Missä voi tavata presidenttiehdokkaita?

Kuten varmaan keneltäkään ei ole jäänyt huomaamatta, niin presidentinvaalit ovat pian tulossa. Vaikka minulle ei tuotakaan vaikeuksia päättää, ketä äänestäisin, niin ajattelin, että olisi mukava käydä katsomassa ehdokkaita joissakin toritapahtumissa. Voisi nähdä heidät livenä kansan keskellä ja ottaa vaikka samalla muutaman kuvan kunnallisvaalien jälkeen uinumaan jäänelle poliitikkokuvasivustolleni.

Facebookista huomasin, että Sauli Niinistö (kok) olisi ollut eilen ainakin Munkkiniemessä. Siitä tiedosta ei tosin enää tässä vaiheessa ole juurikaan iloa.

Ehdokkaiden www-sivuilta kuitenkin luulisi selviävän, milloin heitä Helsingissä pääsee näkemään. Tai niinhän sitä voisi luulla. Sain kalenteriini vain yhden päivämäärän aikoineen ja paikkoineen: Sari Essayah (kd) on tavattavissa Hakaniemen torilla sunnuntaina 4.12. klo 11.30–12.30.

Niinistönkin osalta sain ylös sentään päivämäärän. Hän on Helsingissä lauantaina 10.12. Ohjelman kerrottiin tarkentuvan myöhemmin.

Myös Paavo Väyrysen (kesk) kotikutoisen oloisilta sivuilta löytyi tieto, että hän on Eduskunnan kansalaisinfossa jossakin kehityspolitiikkaseminaarissa tiistaina 1.12. Ajattelin kuitenkin jättää seminaarit ja paneelit tällä kertaa väliin. Samana päivänä hänet tavoittaisi Espoosta tai Kauniaisista, mutta ei Helsingistä.

Kuten Väyrynen, myös Paavo Lipponen (sd) näyttäisi käyvän Helsingissä vain seminaareissa ja vaalitenteissä. Erityisen hyvin hän näyttää viihtyvän omiensa keskuudessa Paasitornissa. Lipposenkin tavoittaisi Vantaalta, mutta en taida hänenkään vuokseen viitsiä seutulippua ostaa.

Pekka Haavisto (vihr) näyttäisi myös viihtyvän Helsingissä vain seminaareissa, paneeleissa ja messuilla. Surkuhupaisin esimerkki on “Tapaa Pekka” -osiosta löytyvä Sahel-seminaari, josta ei kerrota, missä se pidetään. Mene siinä nyt sitten tapaamaan ehdokasta johonkin seminaariin, joka on jossakin Helsingissä.

Eva Biaudet‘n (r) sivuilla on kalenteri, mutta jos Helsinki kuuluu kiertueohjelmaan, niin sitten se on jo mennyt. Aika vähän Biaudet näyttää kyllä muutenkaan viitsivän maata kierrellä.

Timo Soinin (ps) sivuilla käydessä ei mistään edes huomaa, että kyseinen henkilö on presidenttiehdokkaana – puhumattakaan, että siellä kerrottaisiin, missä ehdokasta voisi tavata.

Pohjanoteerauksen vetää kuitenkin Paavo Arhinmäki (vas). Hänen sivuillaan on kalenteri, jonka ainoa informaatiosisältö on, että siitä näkee, mikä päivä on. Jos minulla olisi asiasta epätietoisuutta, niin eipä tulisi mieleen lähteä sitä tietoa Arhinmäen sivuilta etsimään.

Ehdokkaiden Facebook-sivuja en ryhtynyt tutkimaan. Luulisi, että tieto siitä, missä ehdokas milloinkin on tavattavissa, olisi kampanjasivujen perussisältöä. Ehkä kaikki eivät edes halua, että heitä voisi tavata?

Ohessa vielä linkit ehdokkaiden kampanjasivuille:
[Linkit poistettu kesäkuussa 2020; osa niistä oli muuttunut nettikasinoiksi, osa muuten vain lakannut toimimasta]

Keskustelu

Yksi kommentti tai paluuviite kirjoitukseen “Missä voi tavata presidenttiehdokkaita?”

  1. Niko Lipsanen 27.11.2011 klo 13:09:

    Soinin sivu näyttää päivittyneen. Nyt siellä kerrotaan, että kyseinen henkilö pyrkii presidentiksi. Kalenterikin sivuilla on. Sisältää se toki enemmän informaatiota kuin Arhinmäen vastaava, mutta eipä siitäkään sellaisia mainintoja löytynyt, että ehdokas olisi Helsingissä tai muuallakaan tavattavissa – tenttejä vain ja yhden pakkauslinjan avajaisseremoniat.