Lipsanen & Ruso

Media gramofonina

Kansanedustaja Halla-aho jättää facebookin. Perustelut kuuluvat:

Jos (perussuomalainen) poliitikko sanoo Facebookissa “kakka”, se on kymmenessä minuutissa jokaisen verkkomedian etusivulla ja Timo Soinin mielipidettä tiedustellaan. Jos poliitikko ei sano “kakka”, uutisaiheeksi riittää se, että poliitikon avustaja sanoo “kakka” tai että joku sanoo hänen seinällään “kakka” tai että hänet on lupaa kysymättä liitetty johonkin sellaiseen ryhmään, jossa sanotaan “kakka”

Niinpä. Toimittajakunta alleviivaa väitteen toistamalla sen orjallisesti jokaisessa valtamedian aviisissa – todennäköisesti todellakin noin kymmenessä minuutissa ja vailla viittauksia sosiaalisessa mediassa toimivan omaan vastuuseen sanoistaan.

Näin media toimii äänentoistajana – kuten gramofonina, c-kasettisoittajana tai cd-levyn pyörittäjänä – ei niinkään kriittisenä tiedonvälittäjänä, kuten pitäisi. Objektiivista faktaa kyllä välitettiin, mutta lienekö yksittäisen kansanedustajan suhde facebookiin kiinnostavaa sellaista.

Ehkä media toimikin itsekriittisesti tarkoituksenaan julkaista oikeaan osuva arvio itsestään. Epäilen, mutta toivon olevani väärässä.

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.