Tämä oli jotenkin odotettavissa. Kun Yleisradio onnistui lobbaamaan oman rahoituksensa niin kansalaisten valinnoista kuin budjettineuvotteluista riippumattomaksi, niin totta kai niin haluavat muutkin. Nyt Teosto ja kumppanit haluavat hyvitysmaksun kerättäväksi samalla tavalla.
Kuten Petteri Järvinen (kok) kirjoittaa, tämä tarkoittaa “käytännössä sitä, että valtiollinen tv- ja radiotoiminta nostetaan Suomen tärkeimmäksi toimialaksi”. Nyt sen rinnalle nostetaan tekijänoikeusjärjestöille maksettavat hyvitysmaksut jostakin, mikä ei enää aikoihin ole ollut kovin selvää. Kaikki muu on näiden rinnalla toissijaista.
Olisiko aika laittaa peli poikki ja pudottaa niin Yleisradio kuin tekijänoikeusjärjestötkin alas jalustaltaan? Jos niille on pakko jotakin maksaa, niin maksetaan se valtion budjetista. Erilliset budjetin ulkopuoliset verot ovat pelkkä silmänkääntötemppu.
Tai, jos todellakin ollaan sitä mieltä, että yleisradiotoiminta ja tekijänoikeushyvitysten maksaminen ovat valtion päätehtävät, joita ei sovi alistaa budjettikäsittelyyn, niin käytetään niihin sitten kiinteästi määritelty osa verotuloista. Tästä olen kirjoittanut aikaisemmin otsikolla "Parempi tapa kerätä ylevero".
ruso 13.6.2012 klo 22:25:
yliopistot olisi vähintään yhtä perusteltu kohde
Niko Lipsanen 14.6.2012 klo 12:05:
Ei varmasti ole vaikea keskiä kohteita, jotka olisivat perustellumpia kuin Yle. Se vain korostaa sitä, miksi tällainen erillisvero on kovin huono idea.
ruso 14.6.2012 klo 22:06:
niinpä