Lipsanen & Ruso

Lapsiperheet: vaatikaa lisää pieniä asuntoja!

Hoas Jätkäsaari, Helsinki

Lapsiperhe mahtuu harvemmin asumaan yksiössä. Olisiko silti lapsiperheenkin etu vaatia kaupunkiin lisää yksiöitä, vieläpä pieniä sellaisia? Kyllä olisi.

Isot muutokset tapahtuvat hitaasti. Jos halutaan muuttaa kaavoitusta ja tontinluovutusmääräyksiä suuressa kaupungissa, kuten Helsingissä, menee vääntöön ja säätämiseen vuosia. Sen jälkeen menee taas vuosia siihen, että rakennetaan uusia asuntoja. Ennen kuin vaikkapa pieniä asuntoja on rakennettu niin paljon lisää, että se Helsingin kokoisessa kaupungissa jossakin tuntuu, kuluu taas vuosia.

Siinä ajassa lapsiperheen lapsi, useampikin, on kasvanut jo teiniksi tai täysi-ikäiseksi. On aika muuttaa pois kotoa, usein opiskellakin. Asunto pitäisi saada, eikä kovin iso tule yleensä kysymykseen. Pitäisi siis olla tarjolla pieniä asuntoja.

Jos olet pienen tai vähän isommankin lapsen äiti tai isä, vaadi lisää pieniä asuntoja jo nyt! Näin varmistat, että niitä on tarjolla silloin, kun lapsesi sellaista tarvitsee.

Jo näissä kunnallisvaaleissa kannattaa äänestää ehdokasta, joka vaatii kaupunkiin enemmän pieniä asuntoja. Helsingissä hyvä vaihtoehto on esimerkiksi Maria Pekkala (kok) numerolla 246.

Kuvassa on melkein valmis talollinen HOASin opiskelija-asuntoja Jätkäsaaressa. Ne ilahduttavat opiskelijoita, mutta pienen asunnon tarvitsisi moni muukin nuori ja vähän vanhempikin. Opiskelijankin kannalta on hyvä, jos pieniä asuntoja on tarjolla laajemmin, ettei ole riippuvainen yhdestä HOASin tapaisesta suurvuokranantajasta.

Keskustelu

Yhteensä 2 kommenttia ja/tai paluuviitettä kirjoitukseen “Lapsiperheet: vaatikaa lisää pieniä asuntoja!”

  1. Niko Lipsanen 17.10.2012 klo 12:43:

    Maria Pekkala kirjoittaa asumisesta blogissaan: Lisää pieniä asuntoja.

  2. ruso 19.10.2012 klo 8:31:

    Maria on loistotyyppi!