Lipsanen & Ruso

Ravintolagultyyriä

Ihminen syö ja juo elääkseen. Siksi ravintolakulttuuri on kiinnostavaa.

Suomessa terrassit on aidattuja. Sisälle ei saa tuoda koiraa, edes pientä. Ulos ei saa viedä juomaansa. Tupakointi on kielletty sisällä. Jos menet ulos, juoma on jätettävä sisälle. Jos et noudata sääntöjä, järjestyksenvalvoja tekee asian selväksi. Kieltotaulu siellä, toinen täällä. Pöytiin ei saa mitään, vaan on siirryttävä baarin puolelle. Siellä annoksia mitataan erityisellä mitalla. Hinnat järkyttävät.

Usein ruoatkin tilataan baarista. Palvelu on ulkoistettu asiakkaalle, pöytiinviemisiksi saa numerolapun. Markkinoita dominoi paikat, joissa kysytään s-etukorttia. Ei auta kuinka monta kertaa paikassa käy, sitä kysytään kumminkin. Henkilökohtaista otetta on turha odottaa. Lautaselle lämmitetään pakastealtaan eineksiä. Dialogit ovat koruttomia:
-yks juusto(hampurilainen)
-ykstoist euroa
…ja asia on selvä.

Suomessa ei ruokailla, Suomessa tankataan. Nauttiminen on kai sekin kiellettyä.

Keskustelu

Yksi kommentti tai paluuviite kirjoitukseen “Ravintolagultyyriä”

  1. H-R Laurén 31.8.2010 klo 0:51:

    Faktaa. Ja kun asiasta huomauttaa, vastataan : “Syön elääkseni. En elä syödäkseni”. Että ihan sama mitä sinne kitusiin mättää kunhan on funktionaalista. Että syöminen se on elinehto. Välttämätön paha, jota ilman elämä ei jatku. Samaa kai voisi sanoa seksistä, mutta yhä harvempi protestantti enää kyseenalaistaa, ettei siitäkin voisi nauttia -ja ajan kanssa.