Lipsanen & Ruso

Demarit kertovat sen itse

Norjassa pidetään piakkoin kunnallisvaalit. Sikäläiset demarit ovat julkaisseet vaalivideon, joka kertoo heidän aatteestaan enemmän kuin he ehkä olisivat halunneet kertoa (soveltuu myös heidän suomalaisiin aatetovereihinsa).

httpv://www.youtube.com/watch?v=7kdfwhXkYGs

Video ei kestä kuin minuutin, joten se kannattaa katsoa ennen kuin jatkaa tämän merkinnän lukemista pidemmälle.

Videolla mies jakaa ruusuja naisille, jotka seisovat rivissä tämän edessä. Joku feministi voisi ehkä sanoa mitä tuo kertoo demareiden naiskuvasta, mutta jätetään sen ruotiminen heille. Kiinnitetään tällä kertaa huomio niihin ruusuihin.

Tilanne on jännittynyt, ehkä vähän vaivautunutkin. Ruusuja on nimittäin yksi vähemmän kuin naisia. Kuka saa viimeisen?

Kaikki ratkeaa kuitenkin onnellisesti. Jostakin, aivan tyhjästä, ilmestyy yksi ruusu lisää. Kaikki saavat piikikkään kukkansa, demarit eivät halua jättää ketään ilman. Kohta ruusuja onkin kokonainen puska jaettavaksi kuvausryhmälle tai kenelle tahansa.

Kaikki hymyilevät onnellisesti eikä kukaan kysy, mistä ylimääräinen ruusu tai se jälkimmäinen kimppu ilmestyi. Se ei demarivaltakunnassa kiinnostaa ketään. Tärkeintä on, että kaikki saavat ruusunsa – ei se, kuinka ne hankitaan.

Juuri näinhän demarit toimivat reaalipolitiikassakin. Jaetaan samanlaisia ruusuja kaikille. Jos jaettava ei muuten riitä, niin otetaan velkaa. Sehän se videon simsalabim oli. Varaa ei olisi ollut kuin kolmeen ruusuun, mutta silti piti hankkia neljäs ja vielä yksi kimppu päälle. Lasku lankeaa veronmaksajille – nykyisille, ja ennen kaikkea tuleville.

Ruiskukat olisivat olleet halvempia ja ympäristöystävällisempiä, monen mielestä kauniimpiakin. Niissä ei olisi ollut edes piikkejä. Kun demarit ovat jakamassa, pitää kuitenkin olla ruusuja – hinnasta viis.

Keskustelu

Yhteensä 3 kommenttia ja/tai paluuviitettä kirjoitukseen “Demarit kertovat sen itse”

 1. Niko Lipsanen 5.9.2011 klo 2:40:

  Kiitokset vinkistä Esa Suomiselle (sd). Löysin videon hänen Facebook-seinältään.

 2. Nimi 6.9.2011 klo 8:13:

  “mies jakaa ruusuja naisille”

  Voisiko kukaan edes ajatella vaalivideota, jossa nainen jakaisi ruusuja miehille? Eivät ainakaan demarit.

 3. ruso 6.9.2011 klo 8:49:

  Nikon pointti kohdillaan. Sukupuoliasetelma johtunee kuitenkin mainoksen tosi-TV-esikuvasta.